חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ה"פ 47427-08-10

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
47427-08-10
22.9.2011
בפני :
נועה גרוסמן

- נגד -
:
עבדאלרחמאן ביאדסה
עו"ד עו''ד אבו טועמה
:
עיריית תלאביב-יפו
עו"ד עו''ד גב' זוסמן
פסק-דין

לפני בקשה למתן פסק דין הצהרתי.

כללי

המבקש עותר, כי בית המשפט יפסוק כי המשיבה, עיריית תל אביב, אינה זכאית להמשיך ולדרוש ממנו כספים כלשהם בגין חיובי ארנונה בשל מסעדה שניהל בשעתו בעיר תל אביב, חלקה 37, גוש 7043, ברח' יפת (להלן: " המסעדה"(.

הבקשה

המבקש טוען בתצהירו, כי המשיבה מתעמרת בו שלא בצדק ובחוסר תום לב. לגרסתו, המשיבה נוקטת נגדו שלא כדין, הליכי גביה והוצאה לפועל מכוח פרק 15 לפקודת העיריות (נוסח חדש), וכן בתקנות המיסים (גביה) תשל''ד-1974.

המבקש ניהל בעבר את המסעדה ברח' יפת בתל אביב. זאת החל מיום 15.08.03. ביום 10.11.03, לטענתו, סגר את המסעדה, תוך שנותר חוב בגין ארנונה ומים בסכום של 8,529.10 ש"ח - ראו סעיפים 11-12 לתצהירו.

לגרסתו, קיבל שובר תשלום בגין הסך הנ''ל, והסכום שולם על ידו ביום 21.12.03. חרף ביצוע התשלום, עוקל חשבון הבנק שלו שלא כדין, בגין החוב הנטען.

ביום 30.06.09 הוא שיגר באמצעות בא כוחו מכתב, שבו הסביר למשיבה כי אינו חייב לה מאומה. מאז החלה שרשרת חליפת מכתבים, המפורטת בסעיפים 15-21 לתצהירו. המבקש צירף לתצהירו עותקים של מכתבים, וכן שובר המעיד על כך שהתשלום בוצע ביום 21.12.03 באמצעות שיק בבנק הדואר - ראו נספח ב' לתצהירו.

מכאן פנייתו של המבקש אל בית המשפט.

עמדת המשיבה

המשיבה טענה כי הליכי העיקול בוצעו כדין, הואיל ובניגוד לנטען לא פרע המבקש את חוב הארנונה שנצבר על המסעדה.

השיק, באמצעותו שילם המבקש את חוב הארנונה, חזר ולא נפרע, ומשכך, חוב הארנונה בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק המשיך להצטבר במרוצת השנים.

המשיבה טענה עוד, כי היא שלחה למבקש הודעות על חובו על פי פקודת המיסים גביה, עוד בחודש פברואר 2004,ובהמשך בחודש יוני 2007.

לפיכך, המבקש ידע על החוב שנצבר בספרי העירייה, וטענותיו כי רק החל משנת 2009 נעשתה פניה אליו, הן חסרות שחר.

המשיבה מציינת עוד כי דווקא התנהלות המבקש, שלא מיהר להגיש את התובענה, נגועה בחוסר תום לב, ובשיהוי של שנים מאז תחילת הליכי הגביה המנהלית מולו.

חובו של המבקש בגין הארנונה הצטבר מאז שנת 2003, הואיל ולא נפרע. הכל כמפורט בסעיף 10 לתגובה. המשיבה מציינת כי המבקש אומנם שילם כפי שטען, סך של 8,529.10 ש"ח ביום 21.12.03. ברם, התשלום בוצע בשיק שלא כובד, ולכן חויב החשבון בהחזר האמור - ראו סעיף 11 לכתב התגובה.

המשיבה הוסיפה ובדקה את עמדתה, והודיעה בהמשך ההליך כי אותר בארכיב העיריה שיק המשוך על שם דובבצוב אולג, ע''ס 34,739.8 ש"ח, נושא תאריך פירעון 21.03.03. שיק זה היה אמור לשמש לפרעון שני חשבונות ארנונה: חשבון ארנונה 3004246000537 עבור עבד אל רחמן ביאדסה ( המבקש - נ.ג.)  בסך 8,529.10 ש''ח, ועבור חוב בחשבון ארנונה 3548008100144 ע''ש גדע משה בסך 26,210.70 ש"ח.

ברם, השיק חולל בחוסר פרעון, ועל כן החוב בגין חשבונות הארנונה הללו נותרו פתוחים.

המשיבה צירפה את תורף השיק להודעתה זו, וממנו עלה כי השיק חולל בחוסר פרעון מסיבת "אכ''מ + חתימת המושך אינה בסדר."

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>